Spring naar de content

Koop tien pizza’s en krijg een huisdier gratis

Een beetje reclame maken voor je product kan nooit kwaad. Maar sommige bedrijven maken het wel heel bont. Zo bedacht een Pizza Hut in het Australische Melbourne een wel heel opmerkelijke promotieactie: een gratis huisdier bij een grote pizza.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Het fastfoodrestaurant zette een groot bord buiten: ‘Koop 10 grote pizza’s en krijg een klein dier in Pets Story’, met daarbij een foto van een cavia. Dus wie 10 grote pizza’s kocht mocht een gratis cavia uitzoeken in de dierenwinkel om de hoek. Maar de actie werd op z’n zachtst gezegd niet door iedereen gewaardeerd. Met name dierenactivisten stonden op hun achterste benen. Mensen noemden de campagne, schandelijk, beschamend en walgelijk.

cavia640

(Foto via Oscar’s Law)

Ook op de sociale media ontstond er een storm aan protest. Zo schreef iemand: “Schaam je Pizza Hut voor het aanbieden van gratis huisdieren. Hebben jullie enig idee hoe schadelijk dit voor uw merk en reputatie is? Aub stoppen met dit kortzichtige en VERKEERDE aanbod.” Hoewel de campagne volgens de wet gewoon mag, heeft de betreffende Pizza Hut de actie onder de grote druk al snel afgeblazen. Pizza Hut Australië bood ook gelijk excuses aan. “Het is onder onze aandacht gekomen dat een van onze winkels onlangs een promotie uitvoerde die niet is goedgekeurd door Pizza Hut Australië, noch werd gedoogd in alle omstandigheden. Wij willen onze oprechte excuses aanbieden aan iedereen die door deze actie werd beledigd.”

Volgens het moederbedrijf is er op tijd ingegrepen: nog geen enkel dier is tijdens de actie daadwerkelijk weggegeven.

pizza-hut-response640