Spring naar de content

Thaise minister-president: mooie vrouwen in bikini zijn hier niet veilig

Prayuth Chan-ocha, de Thaise minister-president, zei woensdag live op televisie dat mooie vrouwen in bikini zich niet veilig moeten wanen in het land. Chan-ocha deed de uitspraak tijdens een discussie over de veiligheid van toeristen, naar aanleiding van de moord op twee jonge Britse backpackers eerder deze week.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

David Miller (24) en Hannah Witheridge (23) werden maandag dood gevonden op het eiland Koh Tao in de Golf van Thailand. Ze hadden zondagnacht een strandfeest bezocht zo’n honderd meter van de plaats waar hun lichamen gevonden werden.

‘Ze denken dat ze alles kunnen doen’
‘Ze denken dat ons land mooi en veilig is en dat ze alles kunnen doen wat ze willen, bikini’s kunnen dragen en overal kunnen lopen,’ zei Chan-ocha volgens The Independent. ‘Maar zijn ze veilig in bikini, behalve als ze niet mooi zijn?’ vroeg hij zich af.

Donderdag verontschuldigde hij zich voor zijn uitspraken, nadat hij op het matje was geroepen door de Britse ambassade. ’Het spijt me dat het mensen pijn heeft gedaan’ zei hij tijdens een persconferentie.

Nog geen arrestaties
De lichamen van Miller en Witheridge zijn voor autopsie naar Bangkok gebracht. Daar bleek dat verwondingen aan het hoofd de doodsoorzaak van Witheridge zijn. Miller verdronk na harde klappen op zijn hoofd in de branding. De moord op de twee twintigers heeft nog niet tot arrestaties geleid.