Spring naar de content

Zien: actrice Emma Watson geeft bewogen VN-speech over gendergelijkheid

Feminisme wordt nog weleens verward met mannenhaat. Een vrouw die dezelfde sociale, politieke en economische rechten als de man wil, zou de man benijden en hem zijn rechten het liefst met veel agressie ontnemen – met haar shagje nog in de mond.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Een onjuiste gedachte, vindt ook de Britse actrice Emma Watson, bekend van haar rol in de Harry-Potterfilms. Als goodwill-ambassadeur voor de Verenigde Naties lanceerde zij haar campagne He For She, die het belang van de man moet aantonen in de strijd voor gelijke rechten voor beide sekses. In het aankomende jaar moet zij hen mobiliseren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Haar bewogen speech voor de ambassadeurs van de VN duurt zo’n dertien minuten, maar is de moeite absoluut waard. (Vonden ook de ambassadeurs van de VN gezien hun applaus aan het eind.)

Onderwerpen