Spring naar de content

SuperVenus – een kritische noot op de evolutie van het vrouwelijk schoonheidsideaal

De Franse filmmaker Frédéric Doazan probeert met zijn kortfilm SuperVenus de waanzin rond het almaar veranderende vrouwelijk schoonheidsideaal aan de kaak te stellen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

In de inmiddels veel geprezen animatie laat hij zien hoe een gezonde vrouw verandert in een levenloos lustobject – tenminste, als ze aan alle idealen van deze tijd moet voldoen. Het begint onschuldig – zoals alle begin onschuldig is – met het soigneren van het schaamhaar en het aanbrengen van make-up. Daarna wordt de vrouw langzamerhand verwoest door steeds schadelijkere schoonheidsmiddeltjes: liposuctie, borstimplantaten, botox.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Doazan laat zien dat zij die de eeuwige jeugd willen behouden uiteindelijk veranderen in de plastic poppen waar ze in hun jeugd mee speelden – met net zo veel inhoud ook.