11-jarige heeft hoger IQ dan Albert Einstein en Bill Gates

Albert Einstein, Bill Gates en Stephen Hawking hebben één ding gemeen: ze hebben alledrie een IQ van 160. Ramarni Wilfred heeft dat niet met ze gemeen. De 11-jarige Britse jongen heeft namelijk een IQ van maar liefst 162.

Ramarni Wilfred heeft ze alledrie verslagen, wat IQ betreft dan. De jongen deed de befaamde Mensa IQ test en scoorde daarop dus 162. Zijn score plaatst hem in de top 1 procent hoogste IQ scores in het Verenigd Koninkrijk. Mensa is een internationale organisatie van en voor zeer intelligente mensen en heeft ruim 100.000 leden. Ook Ramarni is vanwege zijn hoge begaafdheid nu lid. Daar kan hij gelijkgestemde kinderen ontmoeten en en exclusieve evenementen bijwonen.

ramarni640

Foto via Blackhomeschool)

Zijn ouders ontdekten dat hij hoogbegaafd was toen bleek dat zijn favoriete boek een encyclopedie was. Hij kon al lezen en schrijven toen hij drie was en schreef op zijn tiende al een filosofisch essay over eerlijkheid voor de universiteit van Oxford. “Hij is nog maar een kleine jongen, die doet wat ieder kind doet. Terwijl hij de New Scientist en de Sky leest, speelt hij ook nog steeds met zijn hond, kijkt hij naar Disney Channel en leest hij strips,” aldus zijn moeder. Ook bij Mensa zijn ze onder de indruk. “Hij heeft het opmerkelijk goed gedaan. De score die Ramarni bereikt is dus zeer goed en laat zien dat hij een groot potentieel heeft,” aldus Mensa-directeur John Stevenage.

Zelfs toen hij ontdekte dat hij slimmer was dan beroemde mensen als Einstein, Bill Gates en Stephen Hawking, bleef Wilfred echter bescheiden. “Ik was verrast en zeer blij toen ik de resultaten las van mijn IQ test. Ik was er na het doen van de toets niet helemaal zeker van of ik het wel goed gedaan had,” aldus het wonderkind. Hij hoopt op een dag aan Oxford te gaan studeren en astrofysicus te worden. Hij wil zichzelf ook niet vergelijken met de drie genieën. “Dit is een geweldige kans en ik denk dat het veel deuren voor me kan open. Maar ik geloof ook dat het hebben van een hoog IQ niet zo belangrijk is, tenzij je er echt iets bijzonders mee kunt doen.”

Reageer op artikel:
11-jarige heeft hoger IQ dan Albert Einstein en Bill Gates
Sluiten