Spring naar de content

De Volkskrant in diepe rouw: coke versnijden kan niet meer met iPhone 6

Vroeger kon het nog gewoon, cokesnuiven met je iPhone. Met de nieuwe iPhone 6 kan dat helaas niet meer, zo treurt de Volkskrant-redactie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

De iPhone 6 ‘is wéér beter, wéér duurder en (onbedoeld) buigbaar’ schrijft de Volkskrant in een artikel over de nieuwste smartphone van Apple. Maar dat de telefoon duurder is (vanaf 699 en 799 euro) en zelfs buigbaar als je ‘m in de broekzak stopt (hoe dat precies werkt, lees je hier) zijn niet de enige twee minpunten, zo merkt de krant op:

“Vanaf vandaag zijn de nieuwe mobieltjes van Apple ook in Nederland te koop. De iPhone 6 en 6 Plus vallen vooral op door hun grotere schermen. Die brengen niet alleen voordelen.” Misschien wel het ergste nieuws: het versnijden van coke is niet meer mogelijk. Ja, dat kon met eerdere versies van de iPhone wel gewoon, aldus de krant.

Citaat: “Wat design betreft zijn de nieuwe iPhones misschien een tikkeltje… saaier. Apple heeft de slijptol op de zijkanten gezet. Die zijn nu net als de oer-iPhone, de 2 en de 3, voorzien van afgeronde zijkanten en hoeken. Ze lijken daardoor meer op de concurrenten (in het bijzonder de HTC One en One M8).”

En dan komt het: “Met de 4, 4S en 5-modellen kon je vanwege hun scherpe kanten nog cocaïne versnijden.”

De verhalen over het cokegebruik onder journalisten zijn niet van gisteren, maar wat wil de Volkskrant redactie ons hier duidelijk maken? Dat coke snijden een telefoon-feature is als bellen, WhatsAppen en video’s maken?

Hoe het ook zij, uw portie coke zult u weer op de ouderwetse manier met een pinpas of creditcard moeten snijden. Maar als het aan Apple ligt hebben we die binnenkort juist niet meer nodig.