Spring naar de content

Unieke beelden: orka’s doden en eten een tijgerhaai

Een groep biologen heeft recentelijk bij toeval een groep orka’s (Engelse naam: killer whales) weten te filmen die een tijgerhaai aanviel en opat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het is voor zover bekend voor het eerst dat een dergelijke aanval op beeld is vastgelegd. Hij vond plaats nabij Costa Rica, waar de biologen de groep orka’s volgden. De tijgerhaai – een agressief beest dat ook mensen doodt – van ruim twee meter lang kwam te dicht in de buurt van de orka’s – de grootste dolfijnensoort, ook wel zwaardwalvissen genoemd – die de haai dwongen naar de oppervlakte te komen en hem daarna op zijn rug draaiden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Vervolgens begonnen de zwaardwalvissen de haai te bijten. Eerst rukten ze zijn vinnen af, daarna verschalkten ze het beest te zetten tot er nog enkel botten over waren. De duikers moesten voor hun veiligheid soms hun camera’s binnenboord halen, maar in het filmpje is goed te zien hoe de orka’s de haai verslinden.

Onderwerpen