Spring naar de content

Fotoserie: Mr. Bean gephotoshopt in historische portretten

Zijn tegenspeler in de film Johnny English kwam vorige week al in het nieuws met een fotoserie. Acteur John Malkovich kroop voor zijn goede vriend fotograaf Sandro Miller in de huid van iconische figuren op iconische foto’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Deze week is het Rowan Atkinson (alias Johnny English, Mr. Bean) die viral gaat met een bijzondere serie portretten. Karikaturist Rodney Pike werkte vier jaar aan een serie van meer dan veertig historische portretten waarop het elastische gelaat van Atkinson prijkt. Pike photoshopte het gezicht van Atkinson, een van de bekendste tronies uit de wereldgeschiedenis, op portretten van onder meer Mona Lisa, George Washington en zelfs van onze eigen Rembrandt van Rijn.

Pike hoeft niet zo nodig een boodschap uit te dragen met zijn fotobewerkingen. “Ik maak ze puur voor de lol. En het staat wel in relatie met de absurde humor van Atkinson. Deze schilderijen schaar ik onder dezelfde soort humor.”

mr-bean-historic-portraits-rodney-pike-21mr-bean-historic-portraits-rodney-pike-20 mr-bean-historic-portraits-rodney-pike-24 mr-bean-historic-portraits-rodney-pike-25 mr-bean-historic-portraits-rodney-pike-26 mr-bean-historic-portraits-rodney-pike-27
mr-bean-historic-portraits-rodney-pike-30 mr-bean-historic-portraits-rodney-pike-29 mr-bean-historic-portraits-rodney-pike-28 mr-bean-historic-portraits-rodney-pike-23(via)