Spring naar de content

Gaaf: kijk virtueel rond in de nieuwe Markthal van Rotterdam

Koningin Máxima opent vandaag de gloednieuwe Markthal van Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Het complex, dat ontworpen is door architectenbureau MVRDV, is met afstand de meest besproken markthal van Nederland. Het is een gebouw dat naast de welbekende kubuswoningen, de Erasmusbrug en het nieuwe Centraal Station een blikvanger voor de stad moet worden. En dat is al gelukt: CNN plaatste het gebouw eerder dit jaar al in de top tien van meest opzienbarende nieuwe gebouwen van dit jaar. Wereldwijd.

Enkele opvallende kenmerken van het gebouw zijn de huifkarvorm, het kleurrijke en gedetailleerde plafond en de 228 appartementen die aan de zijkanten van het complex zijn opgeleverd. Verder is het gigantische gebouw veertig meter hoog, 114 meter lang en heeft het een breedte van 71 meter. Er is parkeerplaats voor 1200 personenwagens, twintig vaste winkel- en horecapanden en 96 units waar kooplui hun waar aan de man kunnen brengen. Niet geheel onbelangrijk voor een markthal.

Fotograaf Marcel Wagenaar van de website 360rotterdam.nl maakte voor het AD een 360 graden-panorama van de nieuwe hal. Zo kunt u virtueel alvast kijken hoe de nieuwe ‘koopkathedraal aan de Maas’ er uit ziet.