Spring naar de content

Nederlandse wint Emmy Award met docu over vrouwenhandel in Mexico  

Grote kans dat bij de naam Loretta van der Horst niet meteen een belletje gaat rinkelen. Ze heeft bijvoorbeeld geen eigen Wikipedia-pagina. Maar dat zal mogelijk niet lang meer duren. Gisteren won de Nederlands-Puerto Ricaanse documentairemaakster een Emmy Award voor haar film over vrouwenhandel in Mexico.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Trata de mujeres: de Tenancingo a Nueva York (‘Vrouwenhandel: van Tenancingo naar New York) kreeg de prijs in de categorie Spaanstalige documentaire, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De winnende, drie kwartier durende film van Van der Horst gaat over vrouwenhandel vanuit Mexico (Tenancingo) naar de Verenigde Staten, en New York in het bijzonder. “De schaal waarop dit gebeurt, is niet te geloven,” vertelt de in Eindhoven opgegroeide Van der Horst aan Omroep Brabant. “De meeste Mexicaanse prostituees hier komen trouwens uit één en hetzelfde plaatsje in Mexico. Alsof alle vrouwen daar gemaakt zijn om prostituee te worden. Daar kunnen wij ons in Nederland niks bij voorstellen.”

Niet de minste namen gingen Loretta van der Horst voor. Peter R. de Vries, John de Mol en acteur Pierre Bokma mochten eerder een Emmy Award in ontvangst nemen. Eind juli van dit jaar werd de in Los Angeles wonende regisseur Joris Debeij (overigens ook zonder pagina op Wikipedia) met een Emmy onderscheiden. De Emmy’s zijn de belangrijkste televisieprijzen in Amerika.