Spring naar de content

Terugkijken: Peter R. de Vries over de afpersing en bedreiging van John en Linda de Mol

Het was het belangrijkste nieuws van gisteren volgens het NOS Achtuurjournaal: John en Linda de Mol worden afgeperst en bedreigd. De man in kwestie wilde ‘een spelletje spelen’. “Meneer de Mol, u houdt toch van spelletjes? Ik meen dat u zich bekommert om het welzijn van uw zus en kinderen,” schreef hij in zijn brieven volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries, vriend van de familie, die gisteravond aanschoof bij RTL Late Night en de brieven had bestudeerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Opsporing Verzocht, waarin aandacht aan de zaak werd besteed, wist met de uitzending dinsdagavond 1,4 miljoen kijkers naar NPO1 te trekken (vorige week waren het 1 miljoen). De uitzending eindigt daarmee op de vijfde plaats in de lijst van best bekeken programma’s van dinsdag.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De politie heeft al veel tips binnen over de bedreigingen en pogingen tot afpersing van de familie De Mol. Aan het eind van de avond, zo’n twee uur na de uitzending, hadden al bijna honderd mensen gebeld met tips. Er zijn tipgevers die zeggen te weten wie de man is op de getoonde compositietekening. Sommige namen worden meermaals genoemd, zegt een politiewoordvoerder. Over de bruikbaarheid van de tips kan hij nog niets zeggen.