Spring naar de content

Het is Werelddierendag. En deze beestjes verdienen vandaag extra aandacht

Voor de kat een Sheba-menu dat duurder is dan de gemiddelde stoommaaltijd van de Albert Heijn, voor de hond een urenlange wandeling op de hei en voor het konijn een exorbitant grote winterpeen. Inderdaad, het is Dierendag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Niet iedereen zal vandaag een gedomesticeerd beestje te verwennen hebben, maar gelukkig heeft het internet ons allemaal een beetje huisdierbezitter gemaakt. Maar we kunnen niet elke aandoenlijke kat die ooit op een Facebooktijdlijn verscheen lauweren. HP/De Tijd maakte voor u daarom een selectie.

Hij die uw gevonden voorwerpen terugbrengt
Oké, hond Sherlock is niet echt in dienst zijn van de Lost & Found Service van KLM, maar dat betekent niet dat zijn speurwerk in onderstaand campagnefilmpje onopgemerkt mag blijven. De beagle zorgt immers voor een geruststellende mededeling aan de passagiers die in de toekomst hun telefoon vergeten mee te nemen bij het verlaten van het vliegtuig.

Hij die zorgt dat uw kind niets tekort komt
Nog een trouwe viervoeter. Dit is Charlie, en Charlie kan erg goed met jonge kinderen. Laat hem een keer ervaren wat er gebeurt als je een baby zijn speelgoed ontneemt, en hij maakt het dubbel en dwars goed.

Hij die u opwacht na een lange werkdag
Enthousiast getik en gehijg achter de voordeur wanneer je om zes uur vermoeid thuiskomt; er is weinig mooier dan een huisdier dat blij is je weer te zien. En ja, ook als dat een leeuw is van zo'n honderd kilo.

Hij die u bedankt voor uw verdiensten
Een stapje verder dan bovengenoemde blijk van waardering is wanneer je een adembenemend waterballet cadeau krijgt. Dit overkwam een groep mannen en vrouwen toen zij een bultrugwalvis bevrijdden uit een visnet. Eenmaal los kon het dier zijn geluk niet op, en vermaakte hij zijn publiek met een veertigtal indrukwekkende sprongen.

Hij die een pootje uitsteekt
Misschien had hij al gegeten, misschien was hij in zijn jeugd bevriend met een kraai. We weten het niet. Deze beer een verdrinkende kraai zien redden van de verdrinkingsdood is in ieder geval een mooi gezicht.

Zij die uw thuis bewaken
Ja, het zal je gebeuren: een beer in de tuin. Wie weet welke bomen hij omver trekt, wat voor een schade hij de auto toebrengt en hoeveel pogingen hij zal doen om het huis te betreden. En dan bent u blij als u deze moedige pitbulls bij u heeft.