Spring naar de content

Julie Vielvoije – muzische modefotografie vanuit Parijs

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Julie Vielvoije uit Bergschenhoek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Julie Vielvoije (Rotterdam, 1994) zit in het vierde jaar van de opleiding Fotografie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Momenteel is ze op uitwisseling naar Parijs en studeert ze tot het eind van dit jaar aan het Paris College of Art. Op dit blog verhaalt ze dagelijks over haar ervaringen in de Franse hoofdstad.

Over haar werk
“Mijn werk bevindt zich in de twilight zone tussen modefotografie en autonome concepten. Eerst bedenk ik de concepten vanuit dromen die ik droom en verhalen die ik hoor. Dat hoeven geen heldere dromen of verhalen te zijn, als ze maar een ander inzicht opleveren. Dan probeer ik mijn belevingswereld toonbaar te maken, door het in een foto vast te leggen. Inspiratie daarvoor kan overal vandaan komen. Mijn fotoserie Showgirls is bijvoorbeeld geïnspireerd op de film ‘The Great Gatsby’. Mijn collage Belladonna is ontstaan vanuit een verhuizing. De betreffende krantenfoto’s die ik in de collage heb verwerkt dienden als bescherming voor de glazen. Verder vind ik het werk van Gilbert & George erg interessant. Ze hebben een unieke stijl waarbij hun leven eigenlijk één grote performance is. Vooral hun collagewerk vind ik heel inspirerend. Ook het werk van Ariko Inaoka vind ik prachtig. Zij volgt al geruime tijd de tweeling Erna en Hrefna uit IJsland. De symmetrie en zachte kleuren houden mijn aandacht vast.”

Meer werk van Julie Vielvoije vindt u hier.

julie_vielvoije1_living-behind-glasses
Living behind glasses

 

julie_vielvoije2_living-behind-glasses
Living behind glasses

 

julie_vielvoije3_belladonna
Belladonna

 

julie_vielvoije4_showgirls
Showgirls

 

julie_vielvoije5_showgirls
Showgirls

 

julie_vielvoije6_showgirls (1)
Showgirls

 

julie_vielvoije7_tinch
Tinch

 

julie_vielvoije8_tinch
Tinch

 

julie_vielvoije9_tinch
Tinch

 

julie_vielvoije10_living-behind-glasses
Living behind glasses

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.