Spring naar de content

David Finchers ‘Gone Girl’ bekoort publiek, maar verslaat ‘The Maze Runner’ niet

Dit weekend werd het Nederlandse bioscoopaanbod verrijkt met vier nieuwe titels. Komediefilm Wonderbroeders, horrorfilm Annabelle, animatiefilm The Boxtrolls en de nieuwste thriller van regisseur David Fincher: Gone Girl.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Gone Girl vertelt over een mysterieuze verdwijning van Amy Dunne (gespeeld door Rosamund Pike), en het mediacircus dat volgt. De hoofdrol is voor Ben Affleck, haar echtgenoot die hoofdverdachte wordt in het politieonderzoek. De recensies zijn lovend en vergelijken de nieuwste Fincher met een ouderwetse Hitchcock.

Het Nederlandse publiek liet zich door de film bekoren: Gone Girl was de op één na best bezochte voorstelling en bracht 353.000 euro in het laatje. De lijst wordt wederom aangevoerd door The Maze Runner, dat na een eveneens succesvol openingsweekend goed is voor 532 duizend euro.

The Boxtrolls, een animatiefilm over trollen in (inderdaad) dozen, kwamen binnen op een vierde plaats, gevolgd door de Amerikaanse horror Annabelle en het Nederlandse Wonderbroeders – een komedie over monniken naar een script van Martin van Waardenberg.

Let’s Be Cops zakt hierdoor na een succesvolle september weg naar een zevende plaats.

Bioscooptop-10

1 (1) The Maze Runner
2 (-) Gone Girl
3 (2) The Equalizer
4 (-) The Boxtrolls (3D)
5 (-) Annabelle
6 (-) Wonderbroeders
7 (3) Let’s Be Cops
8 (4) Pijnstillers
9 (6) Bloedlink
10 (5) If I Stay

Bron: Nederlandse Film Distributeurs