Spring naar de content

David Lynch komt met nieuwe afleveringen van cultserie Twin Peaks

Wie heeft Laura Palmer vermoord? Met die vraag hield de baanbrekende serie Twin Peaks ons begin jaren '90 allemaal aan de buis gekluisterd. De Amerikaanse cultserie van regisseur David Lynch was een ware hype. Er gingen de laatste tijd al geruchten dat de serie nieuw leven ingeblazen zou worden en nu heeft David Lynch dat zelf bevestigd. We moeten nog wel wachten tot 2016.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Ruim 25 jaar na het einde van Twin Peaks komt er dus een vervolg. Er komen negen nieuwe afleveringen, die verder gaan waar het tweede seizoen ophield. Krijgen we dan eindelijk antwoord op de vele vragen die na de twee seizoenen onbeantwoord bleven? De Amerikaanse zender Showtime zegt van wel en zette een kort filmpje online van de aankondiging.

Ook regisseur David Lynch meldde het nieuws op twitter.

Fans over de hele wereld reageren enthousiast op het nieuws. De nieuwe afleveringen worden ook deze keer geschreven door regisseur David Lynch en producer Mark Frost. De twee willen de lijn van Twin Peaks voortzetten. Hoe die er dan precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar wel zei Laura Palmer in de serie dat haar geest over 25 jaar opnieuw zal terugkeren. De opnames zouden in 2015 beginnen. Het is nog niet duidelijk of en wie er van de originele cast terugkeren, maar acteur Kyle MacLachlan, die FBI-agent Dale Cooper speelde in de serie en de moord op Laura Palmer onderzocht, hintte op twitter al op een mogelijke terugkeer.

Ook Mädchen Amick, die Shelly Johnson speelde, wijdde er een tweet aan.

Componist Angelo Badalamenti en editor Duwayne Dunham zullen naar alle waarschijnlijkheid ook weer meedoen. Het derde seizoen van Twin Peaks wordt in 2016 uitgezonden. De serie speelt zich af in het fictieve en bizarre stadje Twin Peaks en draait rond de moord op het populaire schoolmeisje Laura Palmer. Die moord werd in het eerste seizoen al opgelost, waardoor het tweede seizoen steeds vreemder werd en ook minder kijkers trok. In 1992 kwam er met Fire Walk With Me ook nog een Twin Peaks-film.

In 2001 liet David Lynch zich nog ontvallen dat Twin Peaks klaar was en wat hem betreft een gesloten boek. Gelukkig is hij van gedachte veranderd.

Onderwerpen