Spring naar de content

‘Hoofdletsel Michael Schumacher veroorzaakt door GoPro-camera’

De 45-jarige Schumacher raakte eind vorig jaar zwaargewond bij een ongeval tijdens het skiën in de Franse alpen. De voormalige Formule 1-kampioen liep daarbij zwaar hersenletsel op en lag maanden in coma in een ziekenhuis in Grenoble.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

In juni ontwaakte hij en reageerde op signalen van zijn vrouw en zijn kinderen, waarna de coureur verhuisde daarna naar een kliniek in Lausanne om verder te werken aan zijn herstel.

Inmiddels is Schumi weer thuis en volgens de Franse Formule 1-journalist Jean-Louis Moncet, die contact zou hebben gehad met de 15-jarige zoon Mick Schumacher, wordt zijn vader “heel langzaam” wakker, aldus de journalist op radiostation Europe 1.

Opmerkelijk is bovendien de uitspraak van Moncet dat de zware verwondingen van de racelegende te maken hebben met de GoPro-camera die hij op zijn helm had zitten. Onderzoekers testen inmiddels of het gebruik van de populaire camera negatieve effecten heeft op de capaciteiten van de helm om de krachten te verdelen, aldus The Telegraph:

“Experts from ENSA, the world-renowned ski and climbing academy in the French ski resort of Chamonix, have conducted tests to determine whether the presence of a solid object between a helmet colliding with a rock would weaken the structure.”

Ondanks dat de helm van Michael Schumacher namelijk kapot was, bleek de GoPro-camera die eraan was bevestigd nog volledig intact.

“The helmet smashed – but the camera he had attached to it, in order to record him and his son skiing, was undamaged. The footage, audio and visual, has provided police with crucial information about the crash.”