Spring naar de content

Charmeoffensief McDonalds: dit zit er écht in uw hamburger

Er gaan veel wilde verhalen rond over (het vlees van) McDonalds. Niet alleen dat er dingen in het vlees zitten waar je liever geen weet van hebt, maar ook dat de arbeidsomstandigheden aardig te wensen overlaten. Omdat McDonalds die verhalen behoorlijk beu is, heeft de fastfoodgigant voor het eerst een cameraploeg toegelaten in een van de geheime voeldselfabrieken. Het doel daarvan is om u ervan te overtuigen dat er echt geen roze slijm of mensenvlees in hun vlees is verwerkt, maar dat het echt 100% rundvlees is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

De twijfelachtige eer ging naar een cameraploeg van Good Morning America, dat een kijkje mocht nemen in een hamburgerfabriek in het Californische Fresno.

Ook op de sociale media speelt het bedrijf open kaart. Consumenten kunnen daar vragen stellen over de producten van McDonalds. Op alle vragen wordt eerlijk antwoord gegeven. Zo geeft het bedrijf toe dat runderen hormonen toegediend krijgen, zodat ze sneller groeien. “Een gangbare praktijk in de Verenigde Staten,” aldus manager Kevin Newell.

De fastfoodketen geeft ook toe dat er azodicarbonamide in de broodjes zit, een chemische stof die ook in yogamatten en schoenzolen zit. “Er zijn mensen die daaruit afleiden dat ons voedsel uit rubber of plastic bestaat of dat het ingrediënt onveilig zou zijn. Dat is niet waar. Denk aan het zout dat je op je eten strooit, dat is ook een variant van het zout waarmee je je oprit ijsvrij maakt. Zo kan azodicarbonamide ook op verschillende manieren gebruikt worden.”

Of het charmeoffensief van de fastfoodgigant het gewenste effect heeft zal moeten blijven.

mc640