Fleur Agema is het niet eens met de Sonja Barend Award van Jeroen Pauw

De Redactie 15 okt 2014 Media

Dat kon Jeroen Pauw wel even gebruiken na het kwakkelende begin van zijn nieuwe late night talkshow: een prijs. En de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste televisie-interview van het afgelopen seizoen, is er een die je als interviewer graag aan je palmares toevoegt.

Het was weliswaar geen gesprek uit Pauw (& Witteman) maar 5 jaar later, een concept waarbij Pauw gasten toekomstvoorspellingen laat doen en vijf jaar na dato bespreekt in hoeverre die zijn uitgekomen.

Voor een goed interview zijn echter twee mensen nodig: ook de geïnterviewde moet in zekere zin zijn of haar medewerking verlenen, anders wordt het niks. In dit geval was dat PVV-voorvrouwe Fleur Agema. Zij liet dinsdag in de Volkskrant echter weten het interview ‘onder de gordel, onaardig en manipulatief’ te vinden.

‘Ik ben verbaasd door de keuze van de jury. Het gesprek ging vooral over vertrekkende PVV’ers en ander gedoe bij de PVV, wat Geert Wilders getwitterd had bijvoorbeeld.’ Het ging veel te weinig over haar werk als Kamerlid. ‘Er stonden filmpjes klaar over mijn vijf jaren in de Kamer. Die zijn niet gebruikt. Achteraf heb ik meteen gezegd: ‘Wat hebben jullie me nou geflikt?’

Flikt Pauw Agema iets, of geldt per definitie dat bij een goed interview het vraaggesprek anders liep dan de geïnterviewde zich had voorgesteld? Oordeel zelf:

Reageer op artikel:
Fleur Agema is het niet eens met de Sonja Barend Award van Jeroen Pauw
Sluiten