Spring naar de content

No Surrender in de media: van Dave Roelvink tot IS

De Hells Angels, wie zijn dat ook alweer? De motorclub waar we het meeste over horen is sinds enkele maanden toch echt No Surrender. De veelbesproken ‘motorbende’ heeft zich de afgelopen tijd gemanifesteerd als een extreem mediagenieke organisatie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Robbertje vechten tegen IS
Bij het horen van ‘criminele motorclub’ werd er voorheen gelijk Hells Angels of Satudarah geroepen, maar ook No Surrender heeft zich inmiddels veelvuldig aan het mediafront gemeld. Het gegeven dat leden van No Surrender naar Irak vertrokken om daar de wapens op te pakken en tegen Islamitische Staat te vechten deed vele journalisten met de oren staan klapperen. Want zeg nou eerlijk, de voorstelling van een Nederlandse motorbende die vecht tegen extremistische moslims is haast cartoonesk. Zowel binnenlandse als buitenlandse media smulden van het nieuws en de aandacht werd alleen maar groter toen bleek dat de motormuizen niet vervolgd kunnen worden voor hun acties.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

No Surrender en het Sinterklaasfeest
Van IS naar Sinterklaas is nogal een overgang, maar dat is tekenend voor No Surrender. De club springt graag in op de actualiteit. Terwijl een aantal leden met scherp aan het schieten was op IS, wilden anderen zich juist met heel andere zaken bezighouden, zoals vrijwilliger zijn bij het Sinterklaasfeest in Eindhoven. Helaas kregen de mannen nul op rekest van de organisatie omdat ze op de ‘verboden lijst’ stonden. Bij de Zwarte Piet-discussie heeft No Surrender nog geen zijde ingenomen, maar dat kan niet lang meer duren.

Feesten met Dave Roelvink
Ook als het gaat om showbizz weet No Surrender de pers bezig te houden. De inmiddels veelbesproken Dave Roelvink, die in opspraak raakte wegens een circulerende pijpvideo en vermeende diefstal van juwelen, stuitte op een aantal leden van de motorclub in het Spaanse uitgaansleven. Alsof de duivel ermee speelde, was dat net op het moment dat de media iedere scheet van de zoon van zanger Dries publiceerden. Bij de ontmoeting van de twee omstreden partijen kon een gezamenlijke foto natuurlijk niet uitblijven. “Ik heb gewoon een gezellige avond gehad, ik doe er niemand kwaad mee. Het waren aardige jongens. Ik was aan het presenteren, en zij waren daar aan het feesten. Ik wil gewoon een feestje vieren en zij wilden dat ook. Ik ga dan niet oordelen of zij crimineel zijn of niet”, aldus Dave.

dave roelvink no surrender

No Surrender en het vrouwelijke chapter
No Surrender is wel in voor gekkigheid en dus mocht journaliste Mylène de la Haye president worden van de vrouwelijke tak, op voorwaarde dat ze over alles wat ze zag iets mocht schrijven. Aanleiding genoeg om weer uitgebreid over No Surrender te schrijven, want een vrouwelijke afdeling van een veelbesproken motorclub voor gevaarlijke types is nieuws. Uiteindelijk ging het hele feest niet door, omdat publicitaire vrijheid bij de clubleden toch niet zo goed viel.

En zo zijn er nog allerlei zaken waarmee No Surrender journalisten mee aan het werk zette. Denk bijvoorbeeld aan lidmaatschap van beroemde criminelen zoals Willem Holleeder, verhalen over seksclubs en de oorlogen met andere motorclubs. We wachten geduldig af tot No Surrender zich binnenkort tegen ebola gaat inzetten, Javier Guzman gaat aanpakken en zich in het rampgebied van de MH17 zal begeven.

Onderwerpen