Brussels gevaar? Frans Timmermans ruziet er lekker op los op Facebook

Europa kan z’n borst nat maken: Frans Timmermans versterkt vanaf 1 november de gelederen. Onze scheidende minister van Buitendlandse Zaken is onder de Nederlandse bevolking ongekend populair; zeker sinds zijn speech bij de VN over MH17 kan hij weinig verkeerd doen. Of is dat maar schijn?

Op Facebook plaatste Timmermans gisteren een bericht over zijn afscheid van de Nederlandse politiek en over zijn dankwoord, waarin hij het nummer Bittersweet Symphony van The Verve noemde. “In mijn dankwoord heb ik gezegd dat dit nummer van The Verve mijn stemming vanmiddag het beste weergaf. En prompt werd het na afloop van de speeches gespeeld. Hoe leuk is dat?”

Deze post viel niet bij al zijn 200.000 Facebook-volgers in de smaak, bleek uit de reacties. Die van ene Liz Heesterman schoot Timmermans echter in het verkeerde keelgat. “Voor een ontzettende hypocriete zelfzuchtige graaier heb je wel een excellente muzieksmaak,” schreef de vrouw. Timmermans riposteerde prompt: “En voor zo’n uiterlijk vriendelijke dame heb je wel een hele grote bek, Liz Heesterman.”

Verstandig? Waarschijnlijk niet. Timmermans staat bekend als iemand die zijn irritatie slecht kan verbergen. Timmermans is in Nederland na MH17 redelijk onaantastbaar, maar vanaf 1 november beweegt hij zich op het complexe Brusselse terrein, het politieke centrum van Europa waar diplomatie hoog in het vaandel staat. Een persoonlijke opmerking of irritatie kan daar grote gevolgen hebben, daar kan Jeroen Dijsselbloem over meepraten.

Maar Timmermans is ook maar een mens. Zoals hij later, na bijval én kritiek op zijn reactie, nog toevoegde: “Moet ik alles maar laten passeren wat er hier aan onbeschoftheid wordt gedebiteerd?”

fb fittie timmermans

(Foto: via.)

Reageer op artikel:
Brussels gevaar? Frans Timmermans ruziet er lekker op los op Facebook
Sluiten