Spring naar de content

Rapport op ‘Dag tegen armoede’: 2,5 miljoen Nederlanders onder armoedegrens

In Nederland leven 2,5 miljoen mensen onder de armoedegrens meldt een rapport van Platform 31, een kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling, in samenwerking met het European Urban Knowledge Network (EUKN).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Dat is een toename van 1 procent in vijf jaar tijd, staat in een onderzoek dat vandaag op de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede is gepubliceerd. In totaal leven 604.000 Nederlandse kinderen onder de armoedegrens.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De armoede in Nederland zou zich vooral concentreren in stedelijke achterstandswijken. “Die concentratie en tegelijkertijd afzondering van andere groepen in de samenleving verkleint de kansen voor armen hun situatie te verbeteren. Dit zorgt onder kinderen voor ongelijke kansen in het onderwijs en later ook op de arbeidsmarkt“, zeggen de onderzoekers.

Onderwerpen