Spring naar de content

LOL: comedyclub in Barcelona rekent met u af per lach

Een veelgehoord clichébeeld over Nederlanders is dat we altijd voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Zeker op buitenlanders kunnen wij nogal eens overkomen als overdreven zuinig of ronduit gierig (‘going Dutch’).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Uiteraard kan dit vooroordeel op eenzelfde hoop als de arrogante Fransoos, de luie Griek en de eeuwig thee lurkende Engelsman. Maar welke nationaliteit u ook heeft: iedereen vindt het af en toe lekker om eens iets gratis te krijgen.

In Barcelona kan dat: u kunt gratis naar een comedy voorstelling, als u maar bewijst een humorloze zuurpruim te zijn. Dat zit zo: het Teatreneu gebruikt een elektronische gezichtsherkenning die de lach van iedere persoon in het publiek registreert. Per lachsalvo betaalt u dertig cent. Het gemiddelde saldo aan het eind van de avond is zo’n zes euro.

Maakt deze inventieve manier van afrekenen het niet juíst tot een uitdaging om een hele voorstelling een stalen gezicht op te zetten? Volgens het Teatreneu hebben verschillende mensen dit al geprobeerd, maar jammerlijk gefaald.

Onderwerpen