Spring naar de content

Kinderfilms profiteren van herfstvakantie, Gouden Film voor ‘Dummie de Mummie’

Het derde weekend van oktober was zeer vruchtbaar voor de jeugdfilm, met dank aan de herfstvakantie voor scholen in Noord-Nederland. Waar eerder titels als The Maze Runner en Gone Girl flinke winsten boekten, waren dat nu de jeugdproducties uit binnen- en buitenland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Ondanks het uitstekende weer. Allereerst Dummie de mummie, naar de boeken van Tosca Mentens, over een jongetje dat bevriend raakt met een mummie. Vorig weekend was de film goed voor een opbrengst van 180 duizend euro, dit weekend was dat verdubbeld tot 365 duizend euro. In de hele week trok de film meer dan 100.000 bezoekers, waardoor Dummie maandag werd bekroond als Gouden Film.

Ook de Amerikaanse film The Boxtrolls boekte aanzienlijk meer winst dan voorgaand weekend, een toename van zo’n 70.000 euro. De animatiefilm, ook gebaseerd op een kinderboek, vertelt het verhaal van Eggs, een jongetje dat is opgevoed door schuwe ondergrondse trollen, die hij uit handen probeert te houden van een ongediertebestrijder.

Pijnstillers, dat vorig weekend debuteerde op het Nederlandse witte doek maar de bioscooptoptien niet haalde, steeg van een elfde naar een negende plek.

The Maze Runner blijft overigens ferm de lijst aanvoeren. In zijn vierde weekend brengt de film 431 duizend euro op. Misschien dat het komende weekend, wanneer Midden-Nederland schoolvakantie heeft, daar verandering in kan brengen.

Bioscooptoptien

1 (1) The Maze Runner
2 (5) Dummie de Mummie
3 (2) Gone Girl
4 (-) The Best of Me
5 (3) Dracula Untold
6 (8) The Boxtrolls (3D)
7 (-) A Walk Amongst Tombstones
8 (4) The Equalizer
9 (11) Pijnstillers
10 (7) Wonderbroeders

Bron: Nederlandse Film Distributeurs