Spring naar de content

Video: zo ziet leven met narcolepsie (slaapaanvallen) er echt uit

Sarah Elizabeth heeft narcolepsie. Dat is een neurologische afwijking, die ertoe leidt dat mensen ineens onbedwingbare aanvallen van slaap krijgen. Het is een vrij onbekende en vooral onbegrepen ziekte. Omdat Sarah het beu was steeds te moeten uitleggen wat narcolepsie is, zette ze in juli een video online.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Mensen die narcolepsie nog nooit gezien hebben, snappen er niets van, zegt Sarah Elizabeth. Ze begrijpen ook niet wat voor heftige impact de aandoening op het leven heeft. “De meeste mensen denken dat het grappig is, totdat ze echt zien wat er gebeurt,” zegt ze. Daar had ze een beetje genoeg van. Ze was een dansvideo aan het filmen en kreeg steeds onbedwingbare slaapaanvallen. Sarah besloot de video toch online te zetten, om mensen te laten zien wat er gebeurt als ze een slaapaanval krijgt. Het is een aandoening waar ze niets aan kan doen, maar waar ze wel beter inzicht in wil geven. Sarah kreeg al ruim 1.500 reacties op haar video.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen