Spring naar de content

Zien: Nederlandse fijnproevers lovend over McDonald's (en dat kan het bedrijf gebruiken)

Over smaak valt niet te twisten, en weinig dingen zijn zo subjectief als culinair genot. Met dit gegeven in het achterhoofd serveerden de makers van onderstaand filmpje een wel heel culinair hoogstandje op de voedselbeurs in Houten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

De makers van het filmpje, het creatieve videoblog Lifehunters (o.a. opgezet door een oude bekende van de Mastermovies-persiflages, Merijn Scholte Albers) namen de proef op de som door culinair pretentieus publiek hapjes voor te schotelen die rechtstreeks uit de plaatselijke McDonald's komen.

De reacties zijn lovend. Onder de noemer 'een nieuw biologisch concept' worden kipnuggets en Big Macs voorgeschoteld en enthousiast ontvangen. 'Er komt wat warmte vrij', en, 'Het rolt lekker in de mond', waren enkele van de reacties van de culinair enthousiastelingen. Het hele tafereel is misschien wel een kleine opsteker voor de fastfoodgigant, die financieel in zwaar weer verkeert. Omschakelen dus maar naar dit nieuwe biologische concept? Het is in ieder geval goed voor het imago van McDonalds. Of slecht voor het imago van de culinaire fijnproevers, zo u wilt.

Onderwerpen