Spring naar de content

Amerika in een notendop: arrestant te dik voor politieauto

De Verenigde Staten zijn het land van het hoge aantal gevangenen, het hoge aantal dikke mensen en de vele gevallen van huiselijk geweld. Het gegeven dat er onlangs een man voor huiselijk geweld is opgepakt die te dik is om in een politieauto in te kunnen, illustreert die zaken als geen ander.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

De bijna 250 kilo wegende Howard Hendrix (45) uit Florida heeft behoorlijk losse handjes en zijn vriendin pikte dat niet langer. Nadat ze werd geslagen door Hendrix, belde ze de politie. Er was één probleem: de politie had geen flauw idee hoe ze de dikkerd moesten vervoeren.

Uiteindelijk bood een gevangenisbusje waar een heleboel mensen tegelijk in kunnen vervoerd worden de oplossing. Hendrix werd erin gehesen, maar de Amerikaan zag nog wel de mogelijkheid om een agent tegen zijn been te trappen. Hij wordt voor mishandeling aangeklaagd én voor vandalisme, hij sloeg een gat in de muur en vernielde een stoel - door erop te zitten.

Een te dikke Amerikaan die opgepakt wordt voor huiselijk geweld zal ongetwijfeld vaker voorkomen. Niet alleen zijn de gevallen van huiselijk geweld torenhoog, obesitas neemt er nog altijd toe en is een van de grootste bedreigingen voor nationale gezondheid. Ondertussen raken de gevangenissen voller en voller.