Spring naar de content

Hilarisch: de compleet nieuwe interpretatie van ‘Er staat een paard in de gang’

Rick de Leeuw, frontman van de Tröckener Kecks die met name in de jaren ’80 en ’90 succes had, heeft een nieuwe plaat uit. En daarop zingt hij covers van klassiekers als ‘Terug naar de kust’ en ‘Glimlach van een kind’, maar ook de carnavalskraker van André van Duin ‘Er staat een paard in de gang’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Een doodsimpel liedje over een knol die in de gang staat van ene buurvrouw Jansen? Niets daarvan, volgens De Leeuw. Bij De Wereld Draait Door legt de artiest uit wat hij allemaal in het nummer hoort. “Als je het uit die carnavalssfeer haalt en goed naar de tekst luistert is het echt een briljant nummer. Als je het gaat analyseren kom je eigenlijk uit bij de levensvraag: Wie heeft er aangebeld? Hoe is het allemaal begonnen?”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En De Leeuw hoort er tevens seks in – zoals hij dat ook hoort in Middeleeuwse poëzie. Als hij voor die suggestie ook bijval krijgt van historicus Herman Pleij weet André van Duin, als een soort eregast ingevlogen, niet meer waar hij moet kijken. Wij waarschuwen u: wie onderstaand item heeft gezien zal nooit meer op dezelfde manier naar ‘Er staat een paard in de gang’ kunnen luisteren.