Spring naar de content

Drugsonderzoeker: ‘Hoe meer MDMA in ecstasy-pil hoe beter, vinden huidige gebruikers’

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. Deze week is dat ‘Carnaval in een pil’, de feestsafari van Rosanne Kropman met ecstacy-expert Ton Nabben. Verder een uitgebreid fragment uit het verhaal van HP/De Tijd-medewerker Kevin van Vliet over zijn digitale retraite, dat in zijn geheel te lezen is in het huidige nummer van HP/De Tijd. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf. Hieronder enkele highlights.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Digitale retraite: Dan maar vroeg naar bed…
Wie nu jong is, weet niet beter dan dat je voortdurend met alles en iedereen in contact staat via internet. Hoe is het om die digitale levensader af te sluiten? Onze medewerker Kevin van Vliet probeerde het een week lang en hield een dagboek bij. “We grijpen voor van alles en nog wat naar onze smartphone. Als hij rinkelt, lijkt niet opnemen niet eens meer een optie.”

Carnaval in een pil
Sinds de dood van drie bezoekers van het Amsterdam Dance Event, afgelopen weekend, is de dance-scene in rep en roer. Zijn de ecstasy-pillen die zoveel festivalgangers gebruiken wel veilig?
Vorig jaar dook HP/De Tijd het clubcircuit in met drugsonderzoeker Ton Nabben: “Hoe meer MDMA in een ecstasy-pil hoe beter, vinden de huidige gebruikers.”

Deze landen haten hun regering het meest
In het pas verschenen rapport Global States of Mind 2014 beschrijft het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup hoe de bevolking van tal van landen tegen de regering aankijkt. Aan de hand van opinie-peilingen is een top-12 van meest ontevreden en wantrouwende burgers samengesteld. En wat blijkt? Met name in Zuidoost-Europa is men niet te spreken over de leiders.

We moeten op zoek naar de Henk de Jong in onszelf
Opeens was Henk de Jong overal. Hij stond groot in mijn krant, was op de radio en de televisie. Hij is iemand die nuchterheid naar een heel nieuw niveau brengt. De wereld zou baat hebben bij meer Henk de Jongs.

Onderwerpen