Spring naar de content

Uitstekend filmweekend met ‘Dummie de mummie’ als nieuwe lijstaanvoerder

Na een maand is dit weekend een einde gekomen aan de heerschappij van fantasyfilm The Maze Runner. Met een verbluffende opbrengst van ruim 610 duizend euro – het driedubbele van de opbrengst van het openingsweekend – mag kinderfilm Dummie de mummie zich de winnaar noemen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

De schoolvakanties in Midden- en Zuid-Nederland brachten niet alleen Dummie de mummie, naar het gelijknamige boek van Tosca Mentens, voorspoed. Animatiefilm The Boxtrolls steeg verder van een achtste naar een vierde plaats, en Sintfilm Club van Sinterklaas en het pratende paard maakte een indrukwekkende inhaalslag: waar het vorige week nog buiten de toptien viel staat het na dit weekend op een zesde plek, met een verdubbelde opbrengst. The Maze Runner zakte af naar een derde plaats, maar blijft goed presteren: zo’n 440 duizend euro.

Niet alle opbrengst van dit laatste weekend van oktober (het totaal komt uit op 3,7 miljoen euro, vorige week was dat 2,8 miljoen) is te danken aan de schoolvakanties. Oorlogsfilm Fury, waarin Brad Pitt een Amerikaanse commandant speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, debuteert in de bioscooptop-10 op een tweede plaats.

Bioscooptoptien
1 (2) Dummie de Mummie
2 (-) Fury
3 (1) The Maze Runner
4 (8) The Boxtrolls (3D)
5 (3) Gone Girl
6 (14) Club van Sinterklaas en het pratende paard
7 (4) The Best of Me
8 (9) Pijnstillers
9 (8) The Equalizer
10 (7) A Walk Amongst Tombstones

Bron: Nederlandse Film Distributeurs