Spring naar de content

So you wanna be the new Bart Vriends?!

Kijk jij ook wel eens naar voetbal op televisie?
Zie jij ook altijd de oplossingen nog voor die duurbetaalde spelers op het veld ze zien?
Worden je vrienden ook gek van jouw aanmerkingen op de leiding?
Ben jij een robuuste verdediger die door omstandigheden nooit is doorgebroken?
En is het jouw droom om ooit live bij Studio Sport alle hoofdsteden van de wereld op te sommen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

RTL7 komt deze winter met een volstrekt nieuwe talentenjacht op de buis. In So you wanna be the new Bart Vriends?! worden jongens en meisjes getest op hun fysieke vermogens, hun leiderscapaciteiten, hun tackles, kopkracht en topografische kennis.
In de blind auditions – opnames begin november in Studio 21 op het Mediapark – mag iedere deelnemer laten zien waarom hij denkt dat hij de nieuwe rots in de branding van de verdediging van een Deventer eredivisieclub is. De strenge maar rechtvaardige jury – bestaande uit oud-international Bert Konterman, Gordon, Dan Karaty en een mystery family member van Bart Vriends zelf – zal onder meer letten op oorspronkelijkheid, een eigen geluid, een goede lange pass en rugdekking. In de rondes die volgen zullen de deelnemers worden onderworpen aan uiteenlopende tests. Ook zijn er masterclasses – nu al zeker: Boos kijken, door Regilio Vrede en Daniel Majstorovic, en Blijven Gaan, door John de Wolf – stemtrainingen en topolessen van de beste Aardrijkskundedocenten van Nederland.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

go ahead eagles 2014-2015

In de grande finale, op Kerstavond in de Adelaarshorst, zal de enige echte Bart Vriends bekend maken wie De Nieuwe Bart Vriends is geworden. De winnaar krijgt, naast een kortingscoupon van Perry Sport en vijf minuten lyrische kritiek in het RTL7-programma Voetbal International, een basisplaats in de verdediging van Go Ahead Eagles in een Eredivisiewedstrijd naar keuze.
Volgens RTL7-directeur Marco Louwerens past de nieuwe talentenshow helemaal in het format van zijn zender: ‘Ons motto is ‘Meer voor mannen’. We hadden al een praatprogramma voor mannen, filmavondjes voor mannen en een onderzoeksprogramma naar mannelijkheid. Het is dus niet meer dan logisch dat er ook een talentenshow voor mannen komt. En met Bart Vriends hebben wij een van de mannelijkste mannen uit de Eredivisie aan ons weten te binden, een jongen die hard, groot, sterk, humoristisch en ook nog eens intelligent is, of wou je zeggen dat jij de hoofdstad van Madagascar kende voor Bart hem in een tv-programma uit z’n mouw schudde? Nee toch?’

Voetbalvrouw
De talentenshow staat volgens Louwerens open voor alle geslachten: ‘Iedereen mag meedoen, want we discrimineren niet. Alleen maken vrouwen geen kans, maar dat lijkt me niet vreemd: in andere shows maken mensen zonder talent immers ook geen kans? Om potentiële deelneemsters een teleurstelling te besparen: dit voorjaar start op RTL5 de datingshow So you wanna be the voetbalvrouw of Bart Vriends? – met in de jury onder meer Barts vriendin en Dan Karaty. Dat is ook niet mis, of wel?’

So you wanna be the new Bart Vriends wordt vanaf 3 november iedere werkdag uitgezonden om 22:00, op RTL7 en wordt geproduceerd door Hulphond Producties. Presentatie is in handen van Wilfred Genee en Pino.