Spring naar de content

Ontroerend: de vreugde van dieren die na lange tijd worden vrijgelaten

Er zijn dieren die niet zo goed weten wat ze met plotselinge vrijheid aanmoeten en angstvallig in hun kooi blijven zitten, maar er zijn er ook genoeg die dolblij de wijde natuur inspringen. We smolten voor de reclame van terug naar zee hupsende zeehonden van Pieterburen, maar deze verzameling video’s van beagles, Siberische tijgers, chimpansees en vossen brengt de bijzondere vreugde op ontroerende wijze in beeld. Overigens ontbreken ook zeehonden natuurlijk niet in het overzicht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt


Deze beagles hebben hun hele leven in een kooi doorgebracht, maar weten nu eindelijk wat het is om over een grasveld te rennen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Chimpansees uit een laboratorium onderzoeken voorzichtig de buitenwereld, voordat ze elkaar van blijdschap lijken te omhelzen.


Een drietal jonge vosjes ontmoet de nieuwe omgeving.


Vrijgelaten zeehonden glibberen de natuur in na een lang verblijf bij mensen.


Zolushka, de extreem zeldzame Siberische tijger die als welp door mensen werd opgevoed, sprint weg.

Onderwerpen