Spring naar de content

Fotoserie: Playmates, zestig jaar later opnieuw gefotografeerd

Een bijzonder project van New York Magazine: zes playmates, in de leeftijd van 59 tot 82 jaar, poseren nog eenmaal charmant voor de lens van de camera – vele decennia nadat ze poseerden voor de Playboy.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Zo is er Dolores Del Monte, een inmiddels 82-jarige dame die iets meer dan zestig jaar geleden poseerde in het toen pas opgerichte mannenblad. Alleen wist ze dat toen nog niet. Del Monte was destijds een jonge vrouw die het als actrice probeerde te maken en was aangesloten bij een exclusief modellenbureau. Toen ze via dat bureau door een fotograaf werd gevraagd om te poseren voor een kalender, stemde ze eigenlijk meteen in. Pas op weg naar de fotostudio realiseerde ze zich dat het wel eens om een naaktreportage zou kunnen gaan. Een weg terug was er toen niet meer, en dus poseerde ze braaf voor de lens.

Niet veel later trouwde ze met de man van haar leven en kreeg drie kinderen. Pas toen haar tienerzoon een tentoonstelling bezocht ter ere van 25 jaar Playboy, kwam ze erachter dat de foto’s destijds niet voor een pin-up kalender waren gebruikt, maar voor de Playboy: haar zoon herkende haar op de foto’s. Eenmaal terug van de tentoonstelling belde hij haar op en zei: “Mom, I’ve got some news about your past.” Ze voelde zich in eerste instantie gegeneerd, het was immers wel haar zoon die haar met de foto’s confronteerde, maar ook wel trots: ze was toch maar met haar mooie lijf in de Playboy vereeuwigd.

Meer informatie over dit project en de geportretteerde vrouwen vindt u hier.

P1

 

P2
Dolores Del Monte (82 jaar oud), Miss March 1954

 

P3
Helena Antonaccio (65 jaar oud), Miss June 1969

 

P4
Marilyn Cole Lownes (65 jaar oud), Miss January 1972

 

P5
Janet Lupo (64 jaar oud), Miss November 1975

 

P6
Laura Aldridge (59 jaar oud), Miss February 1976

 

P7
Candace Jordan (60 jaar oud), Miss December 1979

 

(via)

Onderwerpen