Spring naar de content

Oorlogsdrama ‘Fury’ met Brad Pitt slaat slag in Nederlandse bioscopen

Na een profijtelijk laatste weekeinde van oktober, wat ook voor de laatste scholieren het einde van de herfstvakantie markeerde, zagen de Nederlandse bioscopen de kaartverkoop schielijk dalen. Ze verwelkomden daarnaast vier nieuwe titels, en een nieuwe koploper in de bioscooptoptien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Fury, het oorlogsdrama met Brad Pitt in de hoofdrol, klom op naar de eerste plaats en onttroonde daarmee kinderfilm-van-eigen-bodem Dummie de mummie. Deze zakte naar een vijfde plaats, en bracht dit weekeinde 109 duizend euro op, nog geen kwart van de 610 duizend euro van vorig weekend.

Op een derde plaats debuteert horrorfilm Ouija, over het gelijknamige spel van Hasbro. Het is de eerste film waar Hasbro actief aan bijdraagt, in de vorm van producent. Goed voor een achtste plaats in deze editie van de bioscooptoptien is nieuwkomer The Drop, een misdaadfilm waaraan acteur James Gandolfini zijn laatste acteerbijdrage leverde voor zijn dood.

Titels die de toptien niet bereikten zijn Dansen op een vulkaan, naar het boek van Floor de Goede, en Pride, een komedie waarin Amerikaanse homorechtenactivisten zich inzetten voor de rechten van mijnwerkers. Beide films waren goed voor nog geen vijftigduizend euro.

Bioscooptoptien
1 (2) Fury
2 (3) The Maze Runner
3 (-) Ouija
4 (5) Gone Girl
5 (1) Dummie de mummie
6 (7) The Best of Me
7 (9) The Equalizer
8 (-) The Drop
9 (10) A Walk Amongst Tombstones
10 (6) De club van Sinterklaas en het pratende paard

Bron: Nederlandse Film Distributeurs