Spring naar de content

Terugkijken: koorddanser loopt geblinddoekt tussen wolkenkrabbers

De Amerikaan Nik Wallenda is erin geslaagd om met blinddoek en zonder bescherming over een kabel op meer dan 150 meter hoogte te wandelen in Chicago.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De bizarre koorddansact werd live op televisie (hoewel: met 10 seconden vertraging ‘voor het geval dat’) uitgezonden door Discovery Channel. “Naar iemand kijken die zichzelf tot het uiterste drijft, is op de een of andere manier onweerstaanbaar”, zegt Howard Swartz van Discovery tegen de New York Times.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
Daredevil Nik Wallenda Walks Across Tightrope In Between Downtown Chicago Buildings
Klik op voor groot

De 35-jarige Wallenda brak twee wereldrecords met zijn waaghalzerij. Zijn eerste wandeling ging niet geblinddoekt van de westelijke toren van het Marina City-complex naar het Leo Burnett Building. Met een hellingsgraad van 19 graden brak hij daarmee het record van de steilste klim op een kabel. Vervolgens ging hij via de lift naar beneden en vertrok Wallenda opnieuw vanaf dezelfde plaats, zij het nu geblinddoekt, naar de oostelijke toren van Marina City. Die kabel hing op een hoogte van ruim 150 meter, ook een record.

Daredevil Nik Wallenda Walks Across Tightrope In Between Downtown Chicago Buildings
Klik op voor groot

Het plan om tijdens het lopen ook nog een selfie te nemen moest hij afblazen: de wind was te hard om dat ‘veilig’ te kunnen doen. Wallenda liep eerder al over een kabel boven de Grand Canyon en de Niagarawatervallen.