Spring naar de content

Humor: PVV stelt Kamervragen over EO-programma ‘Rot op naar je eigen land’

Er is goed en er is slecht cabaret. In beide gevallen moet u bij de PVV zijn. De partij weet donderdag mensen wederom aan het lachen te brengen. Was het woensdag nog door verkleed als Zwarte Piet plaats te nemen in de raadszaal van de Groningse Provinciale Staten (niet zo grappig), nu zijn er Kamervragen gesteld naar aanleiding van het EO-programma Rot op naar je eigen land.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Rot op naar je eigen land heeft de insteek om mensen met ‘een sterke mening’ over immigranten te volgen, en dat leidde tot verontwaardiging bij de PVV. Want wie zijn mensen met een sterke mening over immigranten? Volgens EO-directeur Arjan Lock dus ‘PVV-stemmers’.

Martin Bosma wil nu weten waarom er ‘exclusief PVV-stemmers’ op andere gedachten worden gebracht, of er ook programma’s komen die dit bij andere politieke partijen proberen, en zo nee, hoe dit zich verhoudt tot de mediawet. Dat wordt duidelijk uit een de Kamervragen van Bosma die naar buiten kwamen via een tweet van politiek verslaggever Jaap Jansen.

Dat de PVV werkelijk een bedreiging ziet in het EO-programma, is haast niet voor te stellen. Tegelijkertijd wordt er wel een serieus punt aangesneden: de rol van de publieke omroep. Want Lock lijkt zich toch wel degelijk bewust van de ietwat linkse kant die de omroep opgaat. “Je mag van mij alles vinden, maar je moet het wel durven toetsen aan de werkelijkheid van alledag. En ik grijp terug op het Evangelie: sta je jas af aan iemand die er geen een heeft. Is dat links?”

Naamloos

Grappig zijn en tegelijkertijd stof bieden tot nadenken. Misschien moeten de Groningse PVV’ers maar eens in de leer bij Martin Bosma.