Spring naar de content

Opnieuw PvdA-rapport: deze keer moet men op de SP lijken

Waar de SP onder Emile Roemer steeds meer op de PvdA is gaan lijken, moet de PvdA nu wat meer op de SP gaan lijken. Althans, de plannen van de PvdA om meer de straat op te gaan en zichzelf tot een buurt- en werkvloerpartij om te vormen kunnen, neergelegd in het rapport Politiek van Waarde, kan als zodanig worden opgevat. PvdA-politici moeten voortaan meer dan een kwart van hun werktijd buiten doorbrengen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

De vereenzelviging met de staat, die volgens de partij de afgelopen jaren is ingezet, moet afgelopen zijn. “De veronderstelling is dat als het beleid goede resultaten heeft, de kiezer de partij zal belonen. Deze strategie is zeer armoedig geworden. Als het beleid voortkomt uit een agenda van bovenaf en niet van onderop, dan is het aan de man brengen van dat beleid vooral het brengen van slecht nieuws”, zo tekent de Volkskrant op.

Het is het volgende rapport dat de partij over zichzelf uitbrengt in een reeks die lijkt voortgekomen uit de huidige staat van de partij, die te maken heeft met vele weggelopen kiezers. Zo verscheen amper een maand geleden nog het rapport De PvdA en de toekomst van het Rode Noorden. Samen sterk naar 2018! en iets daarvoor een rapport over de ‘mismatch’ tussen de PvdA en Pieter Hilhorst. Of wat te denken van het zelfreflecterende rapport over de PvdA in Den Haag? Sinds de PvdA een aantal fikse tegenslagen heeft verwerkt, lijkt de partij vooral bezig met rapporten uitbrengen.

Wij vragen ons af: zal deze nieuwe strategie echt zijn vruchten afwerpen? Of volgt er over een aantal maanden wéér een nieuw rapport, met dit keer als thema ‘waarom de straat op gaan niet meer werkt’?

Onderwerpen