Spring naar de content

Beelden opgedoken van ‘Jihadi John’, de vermoedelijke IS-onthoofder

Hij bracht de westerse wereld in rep en roer deze zomer, wie was de gemaskerde figuur die uit naam van IS westerse gijzelaars onthoofde? Beelden waarop de vermoedelijke beul wordt geïnterviewd zijn vandaag naar buiten gebracht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Gerben Vlasveld

Op de gruwelijke onthoofdingsvideo’s die door IS worden verspreid is duidelijk te horen dat de beul een Brits accent heeft dat door kenners naar Londen te herleiden is. Al snel werd de vermoedelijke identiteit van de gemaskerde man achterhaald, het zou gaan om de 24-jarige Abdel-Majed Abdel Bary, één van de Britten die de afgelopen jaren naar Syrië en Irak zijn afgereisd om zich bij IS aan te sluiten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Nu blijkt dat Abdel Bary in 2011 op televisie is verschenen toen hij werd geïnterviewd door een verslaggever van het Australische 9news tijdens rellen in het noorden van Londen. Zoals u kunt zien had Bary destijds geen hoge pet op van de Britse overheid, hij levert in onderstaande video felle kritiek op het handelen van de Britse politie. Het moge duidelijk zijn in welke richting Abdel Bary zich sindsdien heeft ontwikkeld.

Onderwerpen