Spring naar de content

Zien: de muzikale bijdrage van DWDD aan de ebola-strijd

Toen Band Aid 30 gisteren voor de tweede keer het nummer Do They Know It’s Christmas? uitbracht – ditmaal voor de strijd tegen het ebolavirus in West-Afrika – dachten ze bij de Wereld Draait Door: dat kunnen wij ook. En dus zong gisteravond de ‘DWDD Band Aid’ het Doen ze daar aan Kerstmis?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Bono, Chris Martin, One Direction, Emili Sandé en Ed Sheeran zijn in de Nederlandse versie vervangen door onder meer Jan Dulles, Kris Berry, Anneke van Giersbergen en de voormalige DWDD-huisband Tangarine. Muzikant Jan Rot vertaalde en bewerkte de originele tekst. Die tekst is hier terug te vinden is, het was ook niet altijd even goed verstaanbaar.

De westerse muzikale kerstgedachte om Afrika te helpen is dus weer helemaal terug van weggeweest, ondanks dat veel Afrikanen helemaal niet op dergelijke acties zitten te wachten. Het Afrika van 30 jaar geleden is heel anders dan het Afrika van heden. En om een gedeelte van West-Afrika te vergelijken met een compleet continent is wellicht ook wat kort door de bocht:

’t Is geen Witte Kerst wat Afrika met Kerstmis mist
Hun kerstcadeau is wie dit overleeft

Hoe dan ook, uw schuldgevoel afkopen voor 90 cent kan hier.