Spring naar de content

Een tip voor de NS: een trein die nooit stopt

Nu de blaadjes massaal op de rails dwarrelen en er de komende maanden weer flinke (sneeuw)buien zullen vallen, is het wachten op de grote ergernissen van treinreizigers: wachten in de kou en flinke vertragingen. Met een gratis bekertje thee om het goed te maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Nee NS, dat kan stukken beter. Wat dacht u bijvoorbeeld van dit Chinese concept, waarbij de trein nooit meer hoeft te stoppen? Passagiers stappen in een cabine, die vervolgens door de rijdende trein mee wordt genomen. Mensen die er uit moeten, gaan tijdig weer in de cabine staan, die vervolgens achterblijft op het eerstvolgende station om de passagiers voor de volgende trein mee te nemen.

Snapt u het nog? De Chinese mevrouw in onderstaand filmpje legt het even voor u uit. Een win-win situatie, zeggen wij: lekker wachten in de (verwarmde?) cabine en een trein die nooit stopt.

Het filmpje is overigens niet nieuw, maar werd in 2010 al als concept gepresenteerd. In hoeverre het concept inmiddels ontwikkeld is, is niet bekend. Maar wat ons betreft kan de NS niet snel genoeg beginnen met de uitvoering.

Onderwerpen