Spring naar de content

Fittie: Bo & Bau vechten liefdesperikelen publiekelijk uit

Versiergoeroe Julien Blanc veroorzaakt wereldwijd veel commotie met zijn tips over het – hardhandig – verleiden van vrouwen, ook in Nederland viel een stevige portie verontwaardiging hem ten deel. Bij Thierry Baudet en Bo van Houwelingen rakelde alle consternatie kennelijk veel oud zeer op, en van die amoreuze onenigheid kan het publiek meegenieten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het publieke spektakel begon met een essay dat bon vivant-jurist Thierry Baudet schreef, waarin hij aangaf begrip te hebben voor de vrouwonvriendelijke versiermethoden van Julien Blanc, aardige jongens komen volgens hem niet aan de bak bij het andere geslacht. “Geen diersoort is zo wreed als de jonge vrouw,” aldus Baudet.
Volgens hem krijgt de vrouwvriendelijke vent niets dan afwijzingen van het vrouwelijke geslacht, dat doorgaans liever “achterop de scooter van een ruwe kerel stapt: een nozem die haar niet bewondert maar juist kleineert.” Of Baudet bij ex-vriendin (en collega-journalist) Bo van Houwelingen de deksel op een dergelijke manier op de neus heeft gekregen is niet bekend, maar het leverde hem in ieder geval een snerpend tegenartikel op.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

NRC-journaliste Van Houwelingen publiceerde daags na de uitspraken van Baudet een vinnige reactie waarin ze ogenschijnlijk de staat van de wereldse liefde onder de loep neemt, maar waar het venijn richting ex-vriend Baudet vanaf druipt.

Kosten en Baten
Van Houwelingen opent haar stuk met een frontale aanval: “Aan alle feministen die oproepen het stuk van Thierry Baudet niet serieus te nemen een welgemeend ‘you go-girl!’” om vervolgens een uiteenzetting te geven van wat er allemaal mis is met de manier waarop liefdesrelaties vandaag de dag gepraktiseerd worden.
Daarbij geeft Van Houwelingen blijk van een nogal pessimistische kijk op de liefde, haar beschrijvend als een kostenbatenanalyse die van ons allemaal een zakelijke houding vereist: “Het is de wereld als markt en strijd waarin degene die van de liefde geen onderhandeling wil maken altijd verliest,” meldt ze.

Hoewel zulk publiek geventileerd venijn een mens best kan vermaken, is het wellicht verstandig dat het tweetal het één en ander persoonlijk uitspreekt alvorens elkaar in het openbaar in de haren te vliegen.

Onderwerpen