Spring naar de content
bron: anp

Kees Momma: ‘Stel nou niet van die suffe vragen!’

Het beste van Kees is dé documentaire-hit van 2014. Meer dan een miljoen mensen zagen de film over de 45-jarige autistische Kees Momma. Het fragment met zijn woede-uitbarsting over een Duitse wegpiraat werd een internethit. Massaal sloten mensen hem in hun hart. Zo ook journaliste Nathalie Huigsloot, die zich er zeer op verheugde om hem te interviewen. Helaas kwam er na 23 minuten al een eind aan...

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nathalie Huigsloot

Voorafgaand aan het interview stuurt de vader van Kees Momma een mail. “Ik moest U namens Kees verzoeken tijdens het interview slechts over zijn ‘handicap’ en niet over zijn ‘ziekte’ dan wel zijn ‘stoornis’ te spreken. Deze woorden brengen hem in verwarring. Hij is daar heel gevoelig voor.”

Ik begrijp het maar al te goed. Ik heb de documentaire gezien, volg de brieven die hij aan maakster Monique Nolte schrijft en zag de TV Show waarin hij te gast was. Toen Ivo Niehe hem een vraag over de opwarming van de aarde stelde, vloog ik plaatsvervangend tegen het plafond. O, doe dat nou niet!, dacht ik. Die vraag laat Kees echt niet koud!

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap