Spring naar de content

In beeld: berging van MH17 afgerond

De bergingsmissie van de wrakstukken van vlucht MH17 is gisterochtend afgerond, zo laat de Onderzoeksraad voor Veiligheid weten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De afgelopen week werden op de rampplek in Oekraïne nog tig wrakstukken geborgen die relevant zijn voor het onderzoek naar de toedracht van de ramp. Wel liggen er her en der in het gebied rond de stad Torez nog kleine brokstukken verspreidt. Volgens de onderzoeksraad zijn deze stukken niet van belang voor het onderzoek en mogen de Oekraïners er mee doen wat ze willen – als oud ijzer verkopen bijvoorbeeld.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De laatste vracht wrakstukken bestond uit twaalf treinwagons, die gisteren vanuit Torez naar Charkov zijn gereden. Zaterdag werden er per vrachtwagen al grotere wrakstukken – waaronder de cockpit, delen van de vleugels, de staartdelen, de romp en delen van de cabine – naar Charkov gebracht.  De wrakstukken worden gebruikt voor een gedeeltelijke reconstructie van het vliegtuig. Omdat veel delen van het toestel te zwaar verbrand zijn, is een hele reconstructie niet mogelijk.

Naast wrakstukken werden er vorige week ook nog menselijke resten en persoonlijke bezittingen gevonden. Ook deze zijn naar Charkov gebracht, en worden later naar Nederland getransporteerd. Wanneer de wrakstukken naar Nederland worden gebracht is niet bekend.

MH17 Recovery Mission MH17 Recovery Mission MH17 Recovery Mission Burgemeester Grabovo spreekt met OVV over vervolg berging MH17 Recovery Mission Burgemeester Grabovo spreekt met OVV over vervolg berging MH17 trein vertrekt naar Charkov MH17 trein vertrekt naar Charkov MH17 trein vertrekt naar Charkov MH17 trein vertrekt naar Charkov

Onderwerpen