Spring naar de content

In beeld: woede, verdriet en onrust in Ferguson

Woede, frustratie, verdriet. De emoties in Ferguson lopen hoog op sinds gisteren bekend is gemaakt dat Darren Wilson, de agent die de ongewapende 18-jarige Michael Brown in het Amerikaanse stadje neerschoot, niet verder wordt vervolgd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Wilson heeft tegenover de grand jury verklaard dat Brown ‘eruit zag als een demon’ en dat hij vreesde voor zijn leven. “De enige manier waarop ik het kan beschrijven is dat ik me voelde als een vijfjarige die het op moest nemen tegen Hulk Hogan.”

De dood van Brown in augustus leidde tot veel onrust in Ferguson. Een groot deel van de donkere bevolking was al langer ontevreden met de blanke bestuurders. Het ‘incident’ was de druppel die de emmer liet overlopen. In augustus waren er ook al rellen, maar nu lijken ze veel heftiger. Auto’s worden in brand gestoken, politie en betogers gaan de strijd aan.

Er wordt ook vreedzaam geprotesteerd. Voor het politiebureau heeft een grote groep mensen zich verzameld, ze zitten rustig op de grond zoals iemand via Vine laat zien:

Maar er is ook veel geweld. Het zal waarschijnlijk nog wel even onrustig blijven in het Amerikaanse stadje:  

Bekijk foto’s van de onrustige nacht:

USA FERGUSON BROWN SHOOTING PROTEST US-GRAND-JURY-DECISION-REACHED-IN-FERGUSON-SHOOTING-CASE USA FERGUSON BROWN SHOOTING PROTEST USA FERGUSON BROWN SHOOTING PROTEST USA FERGUSON BROWN SHOOTING PROTEST USA FERGUSON BROWN SHOOTING PROTEST epaselect USA FERGUSON BROWN SHOOTING PROTEST US-CRIME-POLICE-RACISM-JURY-PROTEST