Spring naar de content

Facebook-likes brengen Groningse moskee in de problemen

Bedenk goed wat u met Facebook-likes doet. Ze kunnen namelijk heel wat kwalijke gevolgen hebben, zo ondervond ook het bestuur van de Groninger Moskee. Door een aantal uitgedeelde likes is de moskee, die al de nodige hinder ondervindt van tegenstanders, voor omwonenden tot sympathisant van de Islamitische Staat verklaard.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Omwonenden willen niets van plannen voor de bouw van een nieuwe moskee in Selwerd weten en hebben een bezwaarschrift ingediend, waarin er op wordt gewezen dat “de moskee sympathiseert met personen en organisaties die in verband worden gebracht met steun aan IS”, zo meldt RTV Noord. De Facebookpagina van de moskee vinkte Shaykh Ahmad Musa Jibrilm, een inspiratiebron voor radicaliserenden en de organisatie De Zuivere Aanbidding, dat afbeeldingen toont van gesneuvelde IS-soldaten die worden geprezen, aan als ‘vind-ik-leuk’.

Het bestuur vindt het jammer dat de associatie met steun aan IS wordt gemaakt. “De Shaykh is een man met veel kennis. We hebben daarom een les van hem op onze Facebookpagina gezet. Hij geeft daarin uitleg over geloofszaken. Daar komt geen Jihad aan te pas.” De like voor Zuivere Aanbidding is volgens de moskee al jaren verwijderd. “Als moskee staan we los van alle politieke zaken in het Midden Oosten. Wij zijn niet politiek actief.”

De Groninger Moskee, die nu nog huist in een oude boerderij,  heeft het lastig in het hoge noorden. Zo doet de PVV er alles aan om het bestuur dwars te zitten, door bijvoorbeeld zelfs op te komen voor de vleermuizen die verjaagd worden door de felle lampen van de moskee. Eerder werd de huidige moskee in Selwerd door onbekenden besmeurd met bloed en dierlijke ingewanden. Er werd tevens een kop van een wild zwijn aangetroffen.

Onderwerpen