Kandidaat: ‘Mijn naam is Tijd, ik ben huisvader en ik kom uit het heden.’
Kees Driehuis: ‘En u speelt vandaag een eerste ronde Sport. Een hobby van u?’
Kandidaat: ‘Dat kunt u wel zeggen ja. Al kom zelfs ik tijd tekort.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Kees Driehuis: ‘Ik wens u veel succes. Op 26 september 1989 vindt in Antwerpen de Europacupwedstrijd tussen Royal Antwerp FC en het Bulgaarse Vitosha Sofia plaats. De Bulgaren komen in de 87e minuut op een 1-3 voorsprong en Antwerp moet nu in drie minuten tijd driemaal scoren om een ronde verder te komen. Een volstrekt onmogelijke opgave. De toeschouwers verlaten massaal het stadion en televisiecommentator Frank Raes zucht: ‘Ja, en nu is het gedaan.’
En dan volstrekt zich het mirakel: Nico Claesen scoort binnen enkele minuten twee doelpunten en in de 95e minuut kopt Raphael Quaranta het winnende doelpunt binnen. De wedstrijd zou de Belgische voetbalgeschiedenis ingaan als ‘Het Mirakel van Vitosha’.

Negen doelpunten in de dying seconds
‘Negen doelpunten in de dying seconds: Rivaldo, Wamberto, Andre Hanssen, Troy Deeney, Ole Gunnar Solskjaer, Emil Kostadinov, Miguel Garcia, Patrik Andersson en Martin Pieckenhagen. Ik vertel wat over de wedstrijd en u vertelt mij wie de doelpuntenmaker in de laatste minuut was.’
Kandidaat: ‘Ik ga mijn best doen.’

Kees Driehuis: ‘Dat stellen wij op prijs. Kampioenswedstrijd Bayern München, dat in de vierde minuut van de blessuretijd scoort uit een vrije trap.’
Kandidaat: ‘Martin Pieckenhagen.’
Kees Driehuis: ‘Wedstrijd om een plek in de voorronde van de Champions League, beslist door een schitterende omhaal.’
Kandidaat: ‘Dat moet Wamberto zijn.’
Kees Driehuis: ‘Knotsgekke slotfase in Britse bekerwedstrijd, waarbij na een gestopte penalty de bal aan de overkant-‘
Kandidaat: ‘Andersson.’
Kees Driehuis: ‘Wedstrijd in de UEFA Cup, waarbij verder volstrekt onbekende Noor Heerenveen-‘
Kandidaat: ‘Solskjaer.’
Kees Driehuis: ‘Legendarische finale, waarin Manchester United-‘
Kandidaat: ‘Dat is Deeney.’
Kees Driehuis: ‘Kwalificatiewedstrijd voor het WK van 1994, waarin Frankrijk ten onder ging tegen een verrassend sterk Bulgaars team.’
Kandidaat: ‘Dat is Hanssen.’
Kees Driehuis: ‘Doodgewone Eredivisiewedstrijd, alleen onthouden omdat doelpunt werd gemaakt door vreemdsoortige Duitser.’
Kandidaat: ‘Tja… eeehhm, Rivaldo.’
Kees Driehuis: ‘Een van de mooiste wedstrijden ooit in de Alkmaarderhout – tussen AZ en Sporting Lissabon…’
Kandidaat: ‘Kos-Kost-Kostadinov.’
Kees Driehuis: ‘En de laatste: bekerfinale die beslist werd door Braziliaan van bescheiden afmetingen, die dankzij doelpunt en buitenspelpositie uitgroeide tot cultfiguur.’
Kandidaat: ‘Dat moet Wamberto zijn. Waar ik Wamberto zei, moet Rivaldo worden. Waar ik Rivaldo zei, wordt dan Martin Pieckenhagen. Waar ik Martin Pieckenhagen zei, wordt Patrik Andersson, waar ik Andersson zei, wordt Deeney, waar ik Deeney zei, wordt Solskjaer, waar ik Solskjaer zei, wordt Andre Hanssen. Eeeeeeehhhhhhm, waar ik Andre Hanssen zei, wordt Kostadinov, waar ik Kostadinov zei, wordt het appelepap Miguel Garcia. STOP.’

Klokje
Kees Driehuis: ‘Dat is op het nippertje, Tijd. U heeft nog drie seconden over. Geen tijd meer voor jokers, dus ze moeten alle negen goed zijn. Zijn ze alle negen goed?’
Kandidaat: ‘Er zijn er negen goed.’
Kees Driehuis: ‘Helaas zit onze zendtijd erop; we hebben geen tijd meer om alle antwoorden door te nemen. Als dank voor het meedoen, krijgt u van ons een mooi Per Laatste Seconde Wijzer-klokje.’
Kandidaat: ‘Wel jammer dat de secondenwijzer het niet d-‘