Spring naar de content

Youp strikes again: ‘Je kunt beter zelfmoord plegen dan dat je aan de Radler gaat’

“Buckler-drinkers, daar heb ik nou een hekel aan. Van die lullen van een jaar of veertig die naast je in het café met die autosleutel… Rot eens op jongen! Ga weg gek, ga in de kerk zuipen, idioot. Zuip dan niet, idioot!”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Met deze woorden wist cabaretier Youp van ’t Hek het alcoholarme/-vrije biertje Buckler van Heineken dat eind jaren tachtig enige populariteit genoot in Nederland de nek om te draaien. Gisteren was Van ’t Hek te gast bij Radio Veronica, alwaar men kon inbellen om vragen te stellen aan de cabaretier annex NRC-columnist.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Luisteraar Björn was de eerste, en hem was het opgevallen dat de Radler-biertjes (met weinig tot geen alcohol) de laatste tijd erg populair zijn geworden in ons land. Hij vraagt zich af wat de inmiddels zestigjarige cabaretier daar nou van vindt. Voor Youp een uitgelezen mogelijkheid nog eens flink van leer te trekken tegen de alcoholvrije drinkers van Nederland:

“Ja dat is mijn grootste mislukking uit het leven geweest. Ik dacht 25 jaar geleden met Buckler een klein beetje succes te hebben, maar nu is godverdomme het hele land aan de Radler. Dat is nog veel erger, dat is een soort citroenpriklimonade en alle mensen die Radler drinken dat zijn ook mensen die elektrisch fietsen, zo erg is het. En dat zijn van die echtparen en die zitten in Drenthe, en die gaan een stukje rijden met elkaar, die twee echtparen tegelijk, en daarna nemen ze een Radlertje. Nou, volgens mij kun je beter zelfmoord plegen dan dat je aan de Radler gaat. Dus mijn leven is totaal mislukt vriend.”

We zijn benieuwd of Van ‘t Hek nog dezelfde impact heeft als eind jaren ’80.

Onderwerpen