Spring naar de content

Hoogleraar Ewald Engelen: ‘Ik krijg keer op keer gelijk’

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. Deze week is een interview met hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights (klik op een link om het weekblad te openen).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

‘Ik krijg keer op keer gelijk’
Hij verfoeit bezuinigen in crisistijd en noemt economen een ‘fundamentalistische sekte’. Een interview uit HP/De Tijd nummer 3 van 2013 met hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen, die afgelopen week in het nieuws was vanwege een lijst waarop hij de ‘schaduwelite’ van Nederland bij naam noemde, maar die achteraf niet meer dan een ‘gimmick’ bleek.

Gebruik van smartphone veroorzaakt epidemie van nekklachten
In slechts een paar jaar tijd hebben smartphones onze levens radicaal veranderd: een lege batterij in een stopcontactloze omgeving? Het kan u zomaar op een aanval van hyperventilatie komen te staan. Wetenschappers voorspellen een epidemie van nekklachten als gevolg van ons telefoongebruik, aldus The Washington Post.

Vrouwen, laten we gewoon toegeven dat we wreed zijn
Onlangs was ik het voor het eerst in mijn leven eens met Thierry Baudet. Hij zat bij De Wereld Draait Door om het op te nemen voor Julien Blanc. Het punt waarmee ik het eens was, was het volgende. Hij zei: jongens – goede, lieve jongens – kijken op tegen meisjes en vrouwen, en worden door hen wreed op hun plek gezet.

De Filippijnse wonderspits die voor Franco vocht
Op 25 februari 1912 speelt Barcelona een thuiswedstrijd in het Kampioenschap van Catalonië. Tegenstander die middag is Catala CS. Een van de spelers aan de kant van de thuisploeg is twee turven hoog, en donkerder dan zijn medespelers. Deze wedstrijd is zijn debuut in het eerste. Barcelona wint met 9-0, het donkere jongetje maakt de eerste drie doelpunten.

Onderwerpen