Spring naar de content

Twitteraars geven Engelse populisten van UKIP een lesje moskee herkennen

Het zit de nationalistische partijen niet mee. Waar in eigen land de PVV vandaag enorme kritiek te verstouwen krijgt over gedane uitspraken omtrent het sluiten van islamitische gebedshuizen, zijn het ook voor de islamkritische UKIP barre tijden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

De BBC had namelijk een kort item over het populistische UKIP, getiteld ‘does Nigel Farage have what it takes to become prime minister?’ 

In het item konden voorbijgangers een groene of een rode bal in een bak stoppen, wanneer zij het eens of oneens met de stelling waren. De beelden waren geschoten op het plein voor de Londense Westminster Cathedral, het grootste katholieke kerkgebouw in het Verenigd Koninkrijk en een opvallend bouwwerk dat er al sinds 1885 staat.

Dat zou een partij die de Britse identiteit hoog in het vaandel heeft staan toch moeten herkennen. Mis, want tijdens het item stuurde een afdeling van UKIP een venijnige tweet naar de BBC, waarin ze de zender beschuldigden van selectieve journalistiek, door het item te filmen met een enorme moskee op de achtergrond.

De domme tweet van de partij werd Via The Huffington Post
De domme tweet van de partij leidde al gauw tot hilariteit Via The Huffington Post

Na bevestiging van derden dat het hier inderdaad niet om een gevreesd islamitisch gebedshuis ging werd de bewuste tweet snel verwijderd. Maar zoals dat gaat op social media, was het kwaad al geschied. De domheid van UKIP werd genadeloos afgestraft in de vorm van een trending hashtag, met de veelzeggende naam #thingsthatarenotmosques (dingen die geen moskeeën zijn).

Met uiteraard de nodige flauwe woordgrappen die op Twitter aan de orde van de dag zijn. Maar ook de panische angst van UKIP voor alles wat een dome (koepelvormig dak) heeft, werd door de Twitteraars flink te kakken gezet. Een kleine greep uit de vondsten.

Onderwerpen