Video: de drone als natuurbeschermer

Kevin van Vliet 4 dec 2014 Video

Noem een voor de mens onhaalbaar doel, en de kans is groot dat de drone uitkomst biedt. In de laatste maanden zijn we overspoeld met filmpjes van de onbemande vluchtvaartuigen, in stadions, naast verkeersslachtoffers, boven Utrecht, Rotterdam en boven het Binnenhof. In onderstaand filmpje krijgt de drone een geheel nieuwe functie: die van natuurbeschermer.

Op het Indonesische eiland Sumatra leeft nog een kleine populatie orang-oetans, de enige buiten het Afrikaanse continent. Maar hun natuurlijke habitat moet plaatsmaken voor illegale palmolieplantages, waardoor de primaten in handen van stropers terechtkomen. Deze illegale ontbossingspraktijken zijn slechts tegen te gaan als bekend is waar deze plantages zich bevinden, en dat is een lastig klus – tenzij je in bezit bent van een drone met camera die het gebied haarfijn voor je uitkamt.

Nieuwsmedium Al Jazeera ging op bezoek in het Indonesische Leuser Ecosysteem, waar weldoeners hun krachten bundelen en met de laatste techniek strijden voor bosbehoud.

Reageer op artikel:
Video: de drone als natuurbeschermer
Sluiten