Spring naar de content

De illustraties van Maus Bullhorst: fierljeppen met een contrabas

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Maus Bullhorst uit Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Maus Bullhorst (Papendrecht, 1988) studeert Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Op dit moment loopt hij stage bij dagblad Trouw en is zijn werk in de krant te vinden. Tevens verschijnen zijn illustraties met enige regelmaat op de website Illustration Daily en is er werk van hem opgenomen in De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2015. Eerder dit jaar won hij de tweede prijs bij de North Sea Jazz Art Poster Competition.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over zijn werk
“In mijn werk heb ik de gewoonte om met een kleine aanpassing een object om te toveren tot een ander object. Zo heb ik bij de illustratie Cultural Dining in Rotterdam (zie hieronder) van een kubuswoning een eettafel gemaakt. Om toch weer te laten zien dat het een staand gebouw is, laat ik het eten en drinken naar beneden vallen. Een beetje spelen met de werkelijkheid, dat vind ik leuk.
Als ik een illustratie maak dan ben ik het gros van de tijd kwijt aan het schetsen, want ik wil alleen het beste idee uitwerken tot een illustratie. Soms is dat de eerste schets, maar soms ook de laatste. Ik heb ook wel eens een dag dat ik geen potlood aanraak en het idee alvast in mijn hoofd probeer te vormen. Dan ga ik er ’s avonds tot diep in de nacht mee aan de slag – met naast me een paar blikjes energy drink en op de achtergrond South Park op televisie.
Het doel van mijn illustraties is om mensen anders naar dingen te laten kijken. Daarom vind ik redactioneel illustreren ook zo interessant, zoals ik nu veel doe bij dagblad Trouw, omdat een verhaal door iedereen anders wordt gelezen. De illustraties die ik toevoeg aan een artikel zijn mijn visie op het verhaal, maar hierbij probeer ik wel om de kijker aan het denken te zetten. Een verhaal over een augurk met alleen een plaatje van een augurk is voor mij bijvoorbeeld niet genoeg; een illustratie moet wel een toegevoegde waarde hebben.”

Meer werk van Maus Bullhorst vindt u hier.

Basisinkomen
Basisinkomen

 

Creative Intervention
Creative Intervention

 

Cultural Dining in Rotterdam
Cultural Dining in Rotterdam
Deadline
Deadline

 

Dromer & Beslisser
Dromer & Beslisser

 

Frysk Jeugd Orkest bezoekt RJSO
Frysk Jeugd Orkest bezoekt Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest

 

Hartje Tunesië
Hartje Tunesië

 

Karma Banana
Karma Banana

 

North Sea Jazz Art Poster
Poster North Sea Jazz

 

Yard BIRD
Yard BIRD

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.